Rengøring – fysisk og psykisk belastende

Det et er sommer, sol og ferie og du ruller din kuffert henover gulvet på hotellet, mens en rengøringsassistent suser forbi dig. Dette er en episode allesammen kender til. Du kan ikke undgå at have stødt på rengøringsassistenternes effektive hænder en gang eller endnu flere i løbet af livet. Rengøringspersonalets uoverskuelige arbejdsdage er ingen hemmelighed – det er et travlt erhverv med fart over feltet, hvor hver en arbejdsopgave forsøges effektiviseret så så meget som muligt, så den tager den tager mindst mulig kvalitetstid uden at gå på kompromis med kvaliteten. Dette lyder i og for sig ganske fint, men vi bør have omtanke for, hvorledes dette belaster personalet og i så fald, om det er for meget.

Rengøring – farlige stoffer og gentagende bevægelser

Mange rengøringsmidler indeholder farlige kemikalier, der kan være til sundhedsmæssig fare. Rengøringspersonale er naturligvis i ekstra stor risikozone for at være i kontakt med disse stoffer og dermed pådrage sig helbredsmæssige komplikationer, når de pudser, skrubber og sprayer i rengøringens navn. Som mange ved er det derfor vigtigt at anvende handsker når man gør rent, men gør man dette i for lang tid af gangen, kan det ligeledes være usundt for huden. Det tyder altså på at rengøringspersonalet står i en kattepine. For at det ikke skal være nok, så er gentagende bevægelser en stor del af arbejdet og dette slider utroligt vildt meget på kroppen. Når vi derudover forsøger at effektivisere deres arbejde, tvinges de til at udføre det hurtigere og dette medfører endnu større slid.

At arbejde med rengøring – et ensomt miljø

Når man arbejder med rengøring er ens arbejde ofte så meget selvstændigt og man vil opleve at tilbringe så meget tid alene. Dette bør tages i overvejelse når man vælger at arbejde indenfor netop dette erhverv. Det kan for nogle være en befrielse at der er plads til, at de kan gå rundt i deres egen verden og udføre deres arbejde, men hvis man søger den menneskelige kontakt, vi allesammen har brug for, igennem sit arbejde, bør man tænke sig om en ekstra gang før man siger ja til støvsugeren.